2009. január 29., csütörtök

Zöldséges ételek


Parajgolyók


8 szárított kínai gomba, 15 dkg babtúró,
60 dkg friss paraj, 2 dkg bambuszrügy,
1 tojás, 3 evők. kukoricakeményítő,
1 evők. olaj, 4 evők. zöldségleves,
2 teásk. szezamolaj, 1 evők. szójaszósz,
2 evők. sherry, só

A gombákat 30 percig áztatjuk, a kalapjukat nagyon apróra vágjuk, a szárukat levágjuk.
A tojást felverjük, a babtúrót összekevetjük a gombával, tojással, 2 evők. kukoricakeményítővel és a sóval. A krémből dió nagyságú gombóckat formázunk, félretesszük.
A bambuszrügyet 3 percig főzzük, lecsöpögtetjük, a parajt fél percre forrásban lévő vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük majd vékony csíkokra vágjuk. A bambuszrügyet és a parajt szétterítjük az asztalon, és belehempergetjük a golyókat, hogy rájuk ragadjanak.
A golyókat egy tűzálló tálra tesszük, és 10 percig gőzöljük.
Végül öszekeverjük a szezamolajat, zöldéséglevest, szójaszószt, sherryt, olajat és a maradék keményítőt, körülbellül 2 perc alatt összesűrűsödik, és a golyókra önthető.


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése