2009. január 29., csütörtök

Tenger Gyümölcsei


Káposzta garnélarákkal, zöldpaprikával


1,20 kg kínai káposzta,
1 db zöldpaprika, 2 evők. szárított garnélarák,
2 evők. füstölt sonka, 3 evők. olaj,
1 szelet gyömbérgyökér, 2 dl tej,
3 teásk. kukoricakeményítő, só

A garnélarákot egy órára beáztatjuk, közben a káposztát kettévágjuk majd félbevágjuk ezt is hosszában. A paprikát szintén félbevágjuk, a magokat eldobjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a gyömbért és a paprikát, közepes lángon 1 percig sütjük. Kivesszük, majd a helyükre tesszük a káposztákat és 3 perc alatt átsütjük minden oldalon. Ekkor felöntjük a levessel, sózzuk, beletesszük a garnélarákot. A tejben elkeverjük a keményítőt és körülbelül 3 perc alatt besűrítjük vele a levest.

Egy tálra elhelyezzük a káposztákat, leöntjük a sűrű mártással, végül megszórjuk a vágott sonkával.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése