2009. január 29., csütörtök

Levesek

Kínai Rákleves


8-10 db táskarák, 2 fej hagyma, 2 paradicsom, 1 csokor fűszerzöld,
1 tojás, 2 dl rizsbor, 1 l csontleves,
2 evők. szójaszósz, só, olaj, ecet


A paradicsomot felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk és a tojást összekeverjük.


A rákokat forrásban lévő vízbe tesszük, megfőzzük, majd a páncélból kibontjuk a húst. A finomra vágott hagymával és a paradicsommal 5 percig pirítjuk, majd felöntjük a csontlevessel és 15 percig főzzük. Ha készen van, az elkevert tojást óvatosan belecsurgatjuk, a szójamártással, borral, ecettel ízesítjük. Megszórjuk az apróra vágott fűszerzölddel, 1-2 percig összeforraljuk.



.

6 megjegyzés:

  1. thanks for the information useful guys

    VálaszTörlés
  2. thanks for the information useful guys

    VálaszTörlés