2009. január 29., csütörtök

Halételek


Töltött, olajban sütött halroládok


50 dkg halfilé, 10 dkg darált sertéshús,
10 dkg garnéla rák, 3 evők. csirkehúsleves,
1 dl fehérbor, 5 dl olaj, 1 teásk. ötfűszer-keverék,
1 evők. szójaszósz, 1 evők. burgonyaliszt,
1 teásk. cukor

A halfiléket megmossuk, megtöröljük majd háromszögletűre vágjuk. A rákot finomra aprítjuk, összekeverjük a darált hússal és a cukorral, majd kevés borral krémesre keverjük. A halfiléket megkenjük ezzel a krémmel, feltekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük, ő olajban aranysárgára sütjük.
A csirkehúslevest a maradék borral és szójaszósszal összefőzzük, a burgonyaliszttel besűrítjük.
A kisült halroládokat leöntjük ezzel a mártással.


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése