2009. január 29., csütörtök

Édességek

Kínai Gesztenyepüré

25 dkg gesztenye, 15 dkg cukor,
cukrozott gyümölcs, 3 dl tejszín,
1 evők. rizsbor, vanília, só

A gesztenyék háját bevagdossuk, megfőzés után könnyen kibonthatóak így a héjukból.
Turmixgépben pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, csipet sót. A tejszínt cukorral kemény habbá verjük.
Egy üvegtál alját a cukrozott gyümölccsel kirakjuk, ráhalmozzuk a gesztenyepürét, legvégül rásimítjuk a cukrozott tejszínhabot.



Krémes Gyümölcssaláta


4 őszibarack, 4 édes alma,
10 dkg eper, 4 szelet ananászkarika
2 dl víz, 2 evők, mandula, 3 evők. cukor,
2 evők, kukoricaliszt


A gyümölcsöket kimagozzuk, szeleteljük, az epreket felezzük. A mandulát durvára aprítjuk.

A gyümölcsöket egy tálban összekeverjük, a kukoricalisztet és a cukrot a vízzel alacsony lángon főzzük amíg besűrűsödik, majd ráöntjük a gyümölcsökre. Mandulával megszórjuk a tetejét.
.

1 megjegyzés: