2009. január 29., csütörtök

Csirke, Szárnyas


Citromos Csirke

2 kg csirkecomb vagy egész csirke
4 evők. szójaszósz, 4 evők. sherry,
8 evők. csirkehúsleves, 10 evők. olaj,
4 evők. citromlé, 2 evők. szezamolaj,
2 evők. gyömbérjuice, só, cukor

A csirkehúst jól megmossuk, majd szárazra töröljük, sózzuk. Egy sütőtálba tesszük, a szójaszósszal és a sherryvel megkenjük, 4 órát állni hagyjuk.

Forró olajon a húst megpirítjuk, majd visszatesszük a sütőtálba. Leöntjük a korábban összeforralt citromlé, gyömbérjuice, szezamolaj, húsleves marináddal, amelyet cukorral ízesítünk.
Lefedve 30 percig pároljuk, majd a mártásával leöntve tálaljuk.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése