2009. január 29., csütörtök

Bárány


Párolt bárányhús üvegmetélttel


35 dkg bárányhús, 4 szál újhagyma,
15 dkg üvegmetélt, 5 dl csirkehúsleves,
1 dl bor, 3 evők. olaj, 1 evők. kukoricaliszt
2 tojás, 3 evők. szójaszósz.

A bárányhúst vékony szeletekre vágjuk, beletesszük a tojásal elkevert kukoricalisztbe. Az üvegtésztát kifőzzük. A hagymát körülbellül 5 cm-es darabokra vágjuk.

Olajat forrósítunk, a bárányszeleteket megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szójaszószt és a hagymát, tovább pirítjuk. Végül ráöntjük a csirkehúslevest, beletesszük a metéltet és még öt percig főzzük.


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése